Grundkurs Utrednings -och spaningsfotografering

Fotoutbildning för myndigheter, företag och individer som jobbar med utredning -och spaning när en tekniskt bra och tydlig bild är det viktigaste.

Det blir allt vanligare att man inom olika branscher behöver fotografera för olika ändamål. Inom vissa myndigheter och säkerhetsbranschen kan det t.ex. vara i utredningar eller för övervakning. För att kunna göra detta på ett så bra sätt som möjligt och för att få det bästa resultatet krävs utrustning, men ännu viktigare är kunskap.

Vi erbjuder en grundläggande utbildning i fotografering som riktar sig till dig med grundläggande förkunskaper. Vi fokuserar på att lära dig att hantera utrustningen genom att varva teori och praktik. Denna utbildning vänder sig till dig som vill lära dig att fotografera framförallt i tjänsten och som är i behov av bra bilder rent tekniskt, utan krav på komposition, vacker ljussättning osv.

Utbildningsmål:

  • Grunder – Deltagaren får en grundläggande förståelse för hur en bild blir till avseende kamerans konstruktion och funktioner.
  • Fototeknik – Deltagaren får en grundläggande förståelse för hur kamerans olika funktioner skall nyttjas i allt från solljus till mörker och när man fotar rörliga objekt eller genom till exempel rutor samt en grundläggande förmåga att nyttja denna kunskap i olika situationer kopplat till utredning och spaningsuppdrag
  • Underhåll – Deltagarna får en grundläggande förståelse för och förmåga att vårda utrustningen för att minska slitaget.
  • Redigering – Deltagarna får en grundläggande förmåga att importera och redigera bilder i olika bildredigeringsprogram.

Utbildningsmetodik
Vi varvar teori med praktik och olika uppdrag för att optimera utbildningen och ge deltagarna både kunskap och en praktisk färdighet.

Instruktörerna
Våra utbildare på denna kurs har bland annat tjänstgjort i Försvarsmakten med erfarenhet av fotografering i tjänsten och som frilansfotografer. De har en stor erfarenhet av vad som krävs för att bli duktig på just denna typ av fotografering.

Information

  • Förkunskapskrav: Grundläggande kunskap om systemkameror och fotografering
  • Mimimum 6 max 12 deltagare
  • 4 dagars utbildning fördelade på två helger i rad inklusive en kväll dag 3
  • NPA tillhandahåller kameror och tillbehör för utbildningen
  • Dokumentation och kursintyg ingår
  • Kurskostnad 18500kr per deltagare enligt offert eller avtal om utbildning

Företag

Förfrågan
eller offert?
Skicka här
Vi svarar inom 48 timmar

Öppen utbildning

Utbildning öppen för alla

Kurs:

/

Fyll i nedan eller ring oss: +46 70 4678534

Intresserad av:*
Glömt lösenordet Registrera dig