Avancerad övervaknings och utredningsfotografering

Utbildning i att effektivt och med teknisk kvalité fotografera under krävande förhållanden vid övervakning, spaning eller utredning

En naturlig del vid övervakning, spaning och utredningar är att dokumentera med ljud och bild. För att dessa bilder ska kunna hålla som bevisning vid t.ex. en rättegång krävs inte bara en bra kamera, utan även kunskap om hur den skall användas på bästa sätt.

Vi erbjuder en utbildning i övervaknings och utredningsfotografering som riktar sig deltagare som arbetar med utredningsarbeten. Vi fokuserar på att lära ut hur olika situationer skall hanteras med allt från dåliga ljusförhållanden, till snabba lägen och långa avstånd genom att varva teori och praktik. Denna utbildning vänder sig till den som vill lära sig att fotografera övervakningssituationer där t.ex. höga krav på identifiering ställs för att koppla en person eller sak till tid och rum.

Utbildningsmål:

  • Grunder – Deltagaren får en fördjupad förståelse för hur en bild blir till avseende kamerans konstruktion och funktioner.
  • Fototeknik – Deltagaren får en fördjupad förståelse för hur kamerans olika funktioner skall nyttjas i allt från solljus till mörker och när man fotar rörliga objekt och på långa avstånd. Samt en fördjupad förmåga att nyttja denna kunskap praktiskt i olika situationer.
  • Övervakningsfotografering – Deltagaren får en fördjupad förståelse för hur kamerans olika funktioner och tillbehör skall nyttjas i övervakningssammanhang där höga krav på identifiering ställs samt en fördjupad förmåga att nyttja denna kunskap praktiskt i olika situationer.
  • Examination – Utbildningen avslutas med en tillämpning där deltagarnas kunskap prövas. Efter godkänd examination tilldelas deltagarna utbildningsbevis.

Utbildningsmetodik

Vi varvar teori med praktiska övningar för att optimera utbildningen och ge deltagarna både kunskap och en praktisk färdighet. NPA tillhandahåller den utrustning ni behöver under utbildningen. Egen utrustning får användas om detta föredras.

Instruktörerna

Våra utbildare på denna kurs har bland annat tjänstgjort 15 år i Försvarsmakten på specialenheter med erfarenhet av fotografering i tjänsten vid olika operationer och som frilansfotografer i över 20 år. De har en stor erfarenhet av vad som krävs för att bli duktig på just denna typ av fotografering.

Information

  • Deltagarna bör ha kunskaper motsvarande NPA´s Grundkurs Tjänstefotografering
  • Mimimum 6 max 12 deltagare
  • 3 dagars utbildning inklusive inkl kvällar dag 1 och 2 
  • NPA tillhandahåller fordon, kameror och tillbehör för utbildningen
  • Dokumentation och kursintyg ingår
  • Kurskostnad 13.500kr exkl moms

 

Företag

Förfrågan
eller offert?
Skicka här
Vi svarar inom 48 timmar

Öppen utbildning

Utbildning öppen för alla

Kurs:

/

Fyll i nedan eller ring oss: +46 70 4678534

Intresserad av:*
Glömt lösenordet Registrera dig